Shortlist: coolste parkeergarages ter wereld

By 27 augustus 2018 september 17th, 2018 nieuws

Onlangs publiceerde DesignCurial en Looking4.com een lijst met de coolste parkeergarages ter wereld, van het jaar 2018.
Samen creëerden de platformen een shortlist van gebouwen die de adembenemende architectuur van parkeergarages tonen. Duizenden mensen hebben gestemd waarna een lijst werd gevormd met de top drie coolste parkeergarages van de wereld.

Op nummer één: Quick Parking Morelli in Napels, Italië.
De parkeergarage is dichtbij veel toeristische trekpleisters en is gebouwd in een bestaande, historische grot. De mond van de grot wordt gebruikt als in- en uitgang van de parkeergarage.
De parkeergarage in Napels, wat een ontwerp is van: Kingdom Architects and Planners, heeft zeven verdiepingen waarvan drie voor openbaar gebruik en biedt plaats aan 436 auto’s en 30 fietsen. Deze garage is toegankelijk via drie verschillende tunnels.

Op nummer twee: AZ Sint-Lucas Car Park in Gent, België
Deze parkeergarage, die werd gecreëerd door Abscis Architecten, waarbij het parkeergedeelte is verdeeld over twee verschillende gebouwen is omgeven door witte, metalen balustrades.
We vonden het belangrijk dat een parking niet alleen vlot toegankelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook een mooi staaltje van architectuur. Het design geeft een gevoel van licht en transparantie en de beplanting zorgt voor een aangename groene toets.

Als derde in de lijst: Victoria Gate Multi Storey in Leeds, Verenigd Koninkrijk
De Victoria Gate Multi Storey parkeergarage is onderdeel van een totaalplan wat beschikt over een winkelgalerij met verschillende winkels, restaurants en een warenhuis. De architect achter dit gebouw, ACME, wilde bij het ontwerp er zeker van zijn dat het parkeergedeelte los stond van de winkelgalerij maar toch als een geheel oogde.

Ook een Nederlandse parkeergarage stond in de shortlist: het RAI Parkeergebouw van Benthem Crouwel Architects.
Wil je jouw parkeergarage ook nét iets extra’s geven? Neem dan contact met ons op. Door onze specialisatie in het bedenken en ontwikkelen van duurzame en flexibele parkeeroplossingen is jouw parkeergarage binnen no time efficiënt én rendabel.

Bekijk de complete lijst van coolste parkeergarages hier.